2014. február 14., péntek

Disz is a bigining of a bjútiful frendsip...

Barát. A szó jelentése aránylag egyértelmű...lenne, ha mindenki a szótári szempontból értelmezné. Helyette azonban meg tudunk különböztetni különböző alfajokat a "Baráton" belül, mikor éppen hogyan miképp cselekszünk, cselekszenek, történik akármi a világban, ami próbára teszi a "baráti" kapcsolatot. Lássuk hát ezeket:

- igaz barát: kb. mint egy testvér, mindent tud rólunk, heteket tudunk eltölteni vele és szó sincs unatkozásról vagy veszekedésről, egyszerűen csak élvezzük egymás társaságát. Viszont, ha gond, akkor azt is közli vagy épp kifejezi nemtetszését, netán vitába száll veled, ha úgy érzi, hogy kell. Ja és ő képes a lehető leggázabb módon beégetni...de ez senkit sem zavar, még téged sem ;)

- "igaz" barát: nem hiába van az idézőjel. Ő a "legjobb" barátod, mindenben "melletted áll", "támogat", stb. Szóval nem. Kihasznál, vagy csak próbál kisajátítani és a saját céljaira használni, mindeközben barátságot tettettve. És igen, a legtöbb rólad szóló pletyka is tőle indul.

- part-time barát: nem lógtok együtt, aránylag ritkán is beszéltek, találkoztok, legyen ez akármilyen ok miatt is. Viszont ha úgy adódik, akkor mindent egymásra zúdítva örültök az együtt töltött időnek és egyszerűen csak jól érzitek magatokat, bárhogy is legyen. Aztán megbeszélitek, hogy innentől gyakrabban futtok össze, pedig úgyse.

- felhasználóbarát: az adott szoftvert a könnyebb használat érdekében olyan feature-ökkel látták el, ami egyszerűsíti a végzendő munkát a programmal.

- exbarát:
a.) régen jóban voltatok, de mára kihűlt a kapcsolat (ok lényegtelen)
b.) expasi / excsaj

- fastfood barát: atommegakurvagyorsan barátkozott le veled, kb követni se volt időd, hogy mi a fene történt, de ti már jóban vagytok. Legalábbis elvileg, gyakorlatilag az ilyen "barátságok" legtöbbje az első kritikák után megborul, mint Tibi atya a negyvenhétezredik kisfröccs után.

- barát? : amikor már azon a mezsgyén mozog a kapcsolat, hogy lényegében "csak" barátok vagytok-e, vagy netán már többet (vagy kevesebbet ofkorz, csak annak nincs sok értelme és az exbarát opció lép előbb-utóbb életbe) szeretnétek a másik féltől. Ha ez egyoldalú, akkor szokás emlegetni a háttérben villódzó "FRIENDZONE" feliratot...vagy csak kitartás kell és bármi megtörténhet.

- lábbelibarát: neeem, nem a cipőkhöz vonzódik ultramód, hanem ő maga a papucs. Jóban vagytok, tényleg, sok mindent műveltek együtt...azaz, műveltetek, mert amint belépett az életébe a Ő (igen, ez egy nagy ő), azóta 0/24-ben csak az ő kívánságait lesi, a Pk. e. időszakból (párkapcsolat előtt) törölte az összes létező nevet, címet, telefonszámot, és néha már az is nehezére esik, hogy köszönjön.
Speciális verzió, ha jóban vagy a párjával. Na akkor meg főleg a feje tetejére fordul az egész és bizony előferdülhet, hogy teljesen elmérgesedik a helyzet. Kezelés gyalogsági ásóval, sörrel vagy beszélgetéssel történik.

- barát: szerzetes

Mára ennyi, a mai bejegyzést támogatta: újfent a MÁV, az ajkai idézőjelgyár (ennyit még összesen nem írtam le, mint ebben az egy "cikkben". Höhö.), valamint a névnapom. Hepi Valentyint für alleszusammen mindenkinek és ennek örömére egy régi, de aktuális idézettel zárnám mondanivalóm:

"Make love, not war -> FUCK YOUR ENEMY"

píszlávgúdbáj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése